5 Nisan 2012 Perşembe

Okul Olgunluğu Semineri

"Okul Olgunluğu", şu sıralar Küçük Ağaç'ın en önemli gündem konularından bir tanesi. Bunun nedeni, 2011-2012 eğitim yılının sonlarına hızla yaklaşıyor olmamız. Zürafalar sınıfı öğrencilerimiz birkaç ay içerisinde ilköğretim hayatlarına başlayacaklar. Takip eden yıllarda diğer öğrencilerimiz de aynı geçiş sürecini yaşayacaklar. Bu, hem çocuklar hem de aileler için çok önemli bir dönem.




Bizler bu aşamada velilerimize destek olmak adına bir seminer düzenliyoruz. Geçmiş yıllardaki tecrübelerimiz, bu seminerlerin ailelere büyük destek sağladığını, karar süreçlerinde onlara yardımcı olduğunu gösteriyor. Bu yılki konuğumuz Yrd.Doç.Dr.Tamer Ergin. Kendisi 8 Nisan Pazar günü saat 11:00'de Küçük Ağaç'ta konuğumuz olacak ve "Okul Olgunluğu" konusunda velilerimizi bilgilendirecek.




Küçük Ağaç'ta öğrencilerimizin yaşıtlarıyla ilişkiye girmelerine, paylaşımı ve işbirliğini öğrenmelerine, sahip oldukları yetenekleri geliştirmelerine destek oluyoruz. Onların gelişimlerini her yönden destekleyecek fiziksel ve sosyal ortamı sunmaya çalışıyoruz. Küçük Ağaç'ın tüm öğrencileri, okul öncesi eğitimlerini alırken bir yandan da bir sonraki adıma, ilköğretime hazırlanıyorlar.





Belirli bir yaşı doldurmuş olmak, saymayı bilmek ya da harfleri yazmaya başlamak çocuğun okula hazır olduğunu göstermiyor. İlköğretime başlangıç, zihinsel, bedensel, duygusal ve sosyal açıdan hazır oluşu, yani okul olgunluğunu gerektiriyor. Okul olgunluğuna sahip çocuklar kendilerinden beklenilenleri yerine getirebiliyor ve okula karşı olumlu duygular besliyorlar. Öte yandan bu olgunluğa ulaşmamış çocuklar daha birinci sınıfta zorlanıyorlar ve motivasyonları düşüyor.

İşte pazar günü düzenlenecek seminerde bu okul olgunluğu konusu ele alınacak. Çocukların tüm gelişim alanlarındaki olgunluk düzeyleri ile ilgili bilgi verilecek. Okuma-yazma becerileri için gereken olgunluk işaretleri hakkında konuşulacak. Ailelerin çocuklarına ne gibi destekler verebilecekleri anlatılacak. Tüm velilerimizi pazar günü gerçekleştirilecek seminerimize bekliyoruz. Unutmayın, ilköğretim günleri hızla yaklaşıyor. Bu adımı en sağlıklı şekilde atmak siz anne ve babaların elinde.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder