30 Ekim 2011 Pazar

Ekim'e Veda

Her yeni hafta ayrı bir keyifle başlar Küçük Ağaç'ta. Neden mi? Pek çok nedeni var aslında. Bunlardan biri de çocukların pazartesi sabahları bir araya gelerek yolculadıkları tren. Bu trenin adı hayal treni. Drama dersinden yola çıkar, çocuklar nereye isterse oraya gider. Bazen dinozorların arasına, bazen bir pazar alanına, bazen bir saraya, bazen de Bodrum'a... Bu tren nereye giderse çocuklar da oranın bir parçası oluverirler. Uçan bir dinozor, karpuz satıcısı, sarayın muhafızı ya da yağmurdan sonra beliren gökkuşağı...


Geçtiğimiz hafta da aynen bu şekilde başladı. Önce trenler yolculandı. Ardından çocuklar sınıflarına dağılıp günlük programlarına başladılar. Kitap çalışmalarını yaptılar.


Mikroplara meydan okuyan şarkılar söylediler.


Sanat atölyesine girerek farklı teknikler denediler. Örneğin naylon çorapla püskürtme yaptılar. Ve bunu tek başlarına yapamayacakları için bir takım içerisinde yer aldılar, birbirlerine yardım ettiler.


Orff oyunlarına katıldılar. Bu hafta bir yandan guirolarını çalıp bir yandan kurbağa gibi sıçrarken epey yoruldular.


Sınıf içinde geçirdikleri zamanda farklı farklı oyunlar oynadılar. Düğme diktikleri bile oldu.


Her gün mutlaka bahçeye çıkıp açık havanın tadını çıkardılar.



Mutfak etkinliklerine katıldılar. Bu haftaki etkinliğimiz ortaktı. Tüm sınıflar bir arada yer aldı. Her yıl kışa başlarken yaptığımız gibi bu yıl da birlikte turşu kurduk. Ertesi gün de tatlı niyetine Zebralar sınıfının havuçlu toplarını yedik.



Ve haftanın sonunda küçük bir törenle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladık. Töreni Zürafalar sınıfı organize etti. Bize ezberledikleri şiirleri okudular. Ardından hep birlikte bir şarkı söyleyerek töreni sonlandırdık.



Ekim ayını böylece bitirdik. Kasım ayında bizi bekleyen çok özel bir organizasyonumuz var. Velilerimize Orff metodunu tanıtmak amacıyla her yıl olduğu gibi bu yıl da bir yaşantı grubu oluşturuyoruz. 13 Kasım Pazar günü, birlikte Orff oyunlarına katılacak ve bu metodun çocuklarımıza neler kazandırdığını deneyimleyerek öğreneceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder