26 Ekim 2011 Çarşamba

Turşu Suyunun İyisi

Bu hafta temamız "Sebzeler". Kış sebzelerini tanıdık hep birlikte. Kış geldiğinde sebzeleri saklamanın yollarından birinin turşu olduğunu öğrendik. Mutfak etkinliğimizde de turşu kurmaya karar verdik. Derken yeni bir tartışma konusu açıldı. Hani hep sorarlar ya, turşu suyunun iyisi limondan mı olur sirkeden mi diye. İşte bunu tartıştık aramızda. Sonunda sirkeden olacağına karar verdik ve hep birlikte girdik mutfağa.

Çocuklar hafta başında evlerinden getirdikleri kavanozlarının başına geçtiler. Birkaç tane nohut, birkaç diş sarımsak atarak başladılar turşularını kurmaya.



Yine kendi getirmiş oldukları malzemeleri paylaşarak ve tüm kuvvetleriyle bastırarak doldurdular kavanozlarını. Arada mola verip havuçların tadına bakmayı da ihmal etmediler.



Öğretmenlerinin ve Işık Hanım'ın yardımıyla (sirkeli) turşu sularını eklediler.


Ve son olarak sıkı sıkı kapattılar kavanozlarının kapaklarını.


İşte sonuç;


Çocuklar rengarenk turşu kavanozlarını akşam evlerine götürecekler. On beş, yirmi gün içerisinde tadına bakabilecekler turşularının. Ve ellerinin tadı geçtiği için sebzelere, yedikleri en lezzetli turşular olacak bunlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder