5 Kasım 2011 Cumartesi

İlk Gezi

Bu hafta Küçük Ağaç'ta ilklerin haftasıydı. Yeni eğitim döneminin ilk partisini bu hafta verdik. İlk gezimizi de yine bu hafta içerisinde gerçekleştirdik. Kadıköy Belediyesi Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ne giderek sağlıklı dişlere sahip olmak için neler yapmamız gerektiği ile ilgili bilgiler aldık. Hangi gıdaların sağlıklı, hangilerinin zararlı olduğunu, neden dişlerimizi fırçalamamız gerektiğini ve eğer fırçalamazsak dişlerimizin nasıl çürüyeceğini öğrendik. Dişlerimizi nasıl  fırçalamamız gerektiğini gösteren bir film izledik. Sunumun sonunda bize hediye edilen diş fırçalarını ve macunları alarak okulumuza geri döndük.


Kedilerin ve Zürafaların katıldıkları bu gezi, her iki sınıfta hafta boyu işlenen "Sağlığımız" konusuyla örtüşmesi açısından da önemliydi. Gezinin haricinde de sağlık üzerine sohbetler edildi, atölye çalışmaları ve mutfak etkinlikleri yapıldı.

Kediler sınıfı, karton üzerine sıktıkları farklı renklerde (ve kokularda) diş macunlarını elleriyle yayarak desenler oluşturdular.


Kış meyveleri üzerine sohbet ettikten sonra evlerinden getirdikleri muz, elma, armut, kivi ve narlarla nefis bir meyve salatası hazırladılar.


Zürafalar, boş ilaç kutularını kullanarak bir ecza dolabı oluşturdular.


Haftanın bütün etkinlikleri sağlık üzerine değildi şüphesiz. Örneğin sanat dersinde çok keyifli bir çalışma gerçekleştirildi. Önce bahçeye çıkan çocuklar sonbaharın ağaçlarda yarattığı değişikliği gözlemlediler. Yaprakların birer birer dökülüşünü izlediler. Ardından sınıfa girerek bu dökülen yaprakların dokularını pastel boyaları kullanarak kağıda aktardılar.



Zebralar, birkaç mandal, bir leğen ve biraz da sabunlu suyla inanılmaz derecede keyifli dakikalar geçirdiler.


Kediler, koca bir alanı koşarak, tek ayak üstünde zıplayarak ve hatta yerde sürünerek geçirdiler.


Undan yapılan bir resim ya da oyuncaklarla oluşturulan bir cisim büyük keyif verdi sanatçısına.



Küçük bir misafirimiz de vardı. Zürafalar sınıfından Poyraz İzgi'nin kuşu Fıstık'ı ağırladık bu hafta.


Sınıf içi etkinliklerini tamamlayan Kelebekler, bahçeye çıkıp doya doya oyunlar oynadılar.




Ve haftanın son günü bayramlaştık hep birlikte. Çocuklar, Işık Hanım'ı ziyaret ettiler. Bayramını kutlayıp elini öptüler, ikram ettiği çikolatalardan yediler.



Eve gitme vakti geldiğinde aileleri için hazırladıkları bayram tebrik kartlarını çantalarına koyarak okuldan ayrıldılar. Şimdi hepimiz için tatil zamanı. Perşembe günü tekrar okulda bir araya gelinceye kadar herkese iyi tatiller ve iyi bayramlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder