3 Aralık 2013 Salı

Şişli'de Dinozor Peşinde

Geçtiğimiz hafta tarihte kısa bir yolculuk yaptık. Milyonlarca yıl geriye giderek dinozorların dünyasınında keşfe çıktık. Bambaşka bir dünya belirdi karşımızda. Kocaman varlıklarla dolu masal gibi bir dünya. O dünyada gördüklerimiz bir sonraki yazımızın konusu. Biz şimdi dinozorların peşinden giderken vardığımız bir yerden bahsetmek istiyoruz.

Dinozorları tanımaya çalışırken Şişli Bilim Merkezi'nde Dinozor ve Fosil Atölyesi düzenlendiğini öğrendik. Ve bu dev yaratıkların ardından Esentepe'ye kadar gittik. Orada önce dinozorlar hakkında detaylı bilgi aldık. Ardından birer paleontolog olup dinozor kemikleri aradık. Elimizdeki fırçaları kullanarak müthiş bir titizlikle gerçekleştirdik kazımızı. Sonunda da epeyce bir dinozor kemiği bulmayı başardık.

DSCF5925

DSCF5929DSCF5930

DSCF5938

Dinozorlarla işimiz bittiğinde, sıra Şişli Bilim Merkezi'ni gezmeye geldi. Sergilenmekte olan fizik deneylerini inceledik, hatta bazı deneylere katıldık. Planetaryumu ve kara deliği gördük. Çeşitli fosilleri inceledik. Aydaki ağırlığımızı ölçtük. Yangın ve deprem simülasyonlarına katıldık. Yangını söndürdük ve ardından bir deprem atlattık.

DSCF5890

DSCF5909DSCF5897

DSCF5905

DSCF5875

Dinozorların peşinden giderken vardığımız Şişli Bilim Merkezi epeyce macera yaşattı hepimize. Ve bu gezi epeyce bir iz bıraktı bizlerde. Nasıl bir iz mi? Bu sorunun cevabını çocukların resimleri versin.

DSCF5954

DSCF5956

DSCF5959

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder