1 Aralık 2013 Pazar

Pippi Uzunçorap'lı Pijama Partisi

Cuma akşamı gelip de çocuklar hafta sonu tatili için evlerine gittiklerinde okulun dört bir yanından ses ve hareket çekilir; her yer sessizliğe bürünür. Üst kattan başlayarak sınıfları konrol edip, ışıkları söndürerek aşağı inerken öğrencilerin cıvıltısıyla dolup taşmasına alıştığınız binadan bir an evvel çıkmak istediğinizi hissedersiniz. Ama yılda bir kere bu durum tam tersine döner. Öğrenciler gitmez. Işıklar sönmez. O gün, Küçük Ağaç'ta pijama partisinin olduğu gündür.
Güzel bir hikayeden yola çıkarak planladığımız pijama partimiz için çocuklarla birlikte bu yıl Pippi Uzunçorap'ı seçtik. Onun sıra dışı karakteri ve görüntüsü daha ilk günden cezbetti hepimizi. Ve daha ilk macerası bitmeden pijama partimizin kahramanı oluverdi. Zürafalar sınıfıyla birlikte son birkaç haftamızı Pippi'yi tanıyarak, maceralarını okuyarak geçirdik. Kitabın sonu geldiğinde onu Kediler ve Kelebekler sınıflarına da tanıttık. Herkes onunla tanıştığında parti zamanı da geldi çattı.
Saat altı buçuk olduğunda hepimiz pijamalarımızı giymiştik. Hatta kızlardan isteyenler saçlarını Pippi gibi ördüler. Önce yemekhaneye çıkıp çorbalarımızı içtik. Ardından yastıklarımızı da alıp çok amaçlı salonumuza çıktık.
DSCF6121
Partimiz Pippi Uzunçorap'ın daha önce okumadığımız yepyeni bir macerasını dinleyerek başladı. 
DSCF6123
DSCF6163DSCF6140
Ardından parti oyunlarına geldi sıra. Timsah, Akdeniz-Karadeniz, gündüz-gece oynadık. Pippi'nin hikayelerinden esinlenerek kendi oyunlarımızı yarattık. Oyunlar bittiğinde de bol bol dans ettik.
DSCF6166
DSCF6200
DSCF6202 DSCF6203 
DSCF6215
Pippi Uzunçorap, pijama partimiz için gerçekten de çok renkli bir karakterdi. Onun enerjisine çocuklarınki eklendiğinde Küçük Ağaç gelmiş geçmiş en güzel pijama partilerinden birini vermiş oldu. 
Peter Pan, Pippi Uzunçorap... Bir sonraki partinin kahramanı kim olacak acaba???

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder