5 Ekim 2012 Cuma

Seçim Yapmak Çok Zor!


Şah olmak mı, şahı yenmek mi? Demi-plié yapmak mı, takla atmak mı? Bongo çalmak mı, İngilizce oyunlar oynamak mı? Seçim yapmak çok zor!

Bu hafta branş derslerimize başladık. Her yıl olduğu gibi bu yıl da ilk haftayı deneme derslerine ayırdık. Bütün öğrenciler hafta boyu tüm branş dersine katıldılar. Seçim aşamasında ailelerine beğenilerini, tercihlerini belirterek yardımcı olmaları için tüm dersleri ve bu dersleri veren öğretmenleri tanıdılar. Drama dersinin neşesini ve enerjisini aldılar. Perküsyon dersinde hem bongo hem de djembe çaldılar.



Şah ve vezirle tanışıp üzerinde hüküm sürdükleri siyah, beyaz kareli sahayı gördüler. Karşı oyuncunun şahını yenmek için uymaları gereken bazı kurallar olduğunu öğrendiler.


Bale öğretmenleriyle tanıştılar, bale pozisyonlarını aldılar. Minderlerin üzerine çıkıp senenin ilk jimnastik dersine katıldılar. Taklalar attılar, amuda kalktılar ve trambolinde zıpladılar.



Play Time'da başka bir dilde oyunlar oynamanın keyfini yaşadılar. İngilizce şarkılar söylediler.




Böylece tüm branş derslerini tanımış, derslerde nasıl çalışmalar yapılacağını görmüş oldular. Şimdi onları ve ailelerini bir karar süreci bekliyor. Hafta sonu aralarında konuşup sene boyu katılacakları branş derslerini belirleyecekler. Seçimleri ne olursa olsun hep birlikte katılacakları İngilizce, müzik ve seramik dersleri de olacak. Yaz boyu katıldıkları seramik çalışmaları bu hafta da kesinti vermeden devam etti.


Yaz programımızda ara verdiğimiz Orff destekli müzik çalışmalarımız ise diğer branş dersleri ile birlikte bu hafta başladı.


Bizler (ve tabii branş öğretmenlerimiz) öğrencilerimizin perküsyon dersinde sergiledikleri performanstan, dramaya, jimnastiğe ve play time'a gösterdikleri katılımdan, satranç ve baledeki ilgilerinden çok etkinlendik. Şimdi merakla öğrencilerimizin tercihlerini bekliyoruz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder