4 Ekim 2012 Perşembe

Küçük Ağaç'ta Bugünlerde...

Haftalar birbirini takip ediyor. Her yeni haftaya yeni bir temayla başlıyoruz. Peşi sıra etkinlikler planlıyor, çocuklarla her günü dolu dolu geçiriyoruz. Tempomuz yüksek ama keyfimiz de yerinde.


Bugünlerde neler mi yapıyoruz? Kelebekler, Zebralar ve hatta Bambiler son birkaç gündür zamanlarının çoğunu kaplumbağaları tanımaya çalışarak geçiriyorlar. Kaplumbağa deyip de geçmemek gerek. O güzel kabuklarının altında öyle bir hayat yaşıyorlar ki anlat anlat bitmiyor. 


Elimizdeki her materyal rahatlıkla bir kaplumbağaya dönüşebiliyor. Bir kapak, biraz kağıt, bir parça karton veya biraz yün... Biraz uğraşı sonunda rengarenk kaplumbağalar ortaya çıkıveriyor.


Veya çocuklar kumların arasında kaplumbağa yumurtaları ararken bir anda doğa kaşiflerine dönüşebiliyorlar. Uzun lafın kısası, şu sıralar Küçük Ağaç'taki etkinlikleri kaplumbağalar sırtlarında taşıyorlar.


Diğer yandan Kediler ve Zürafalar, duyu organları ve duyguları üzerinde çalışıyorlar. Geçtiğimiz hafta beş duyularına yönelen oyunlar oynadılar, deneyler yaptılar. Farklı tatlar denediler, gözlerini bantlarla kapatarak braille (körler) alfabesinin mantığını anlamaya çalıştılar.



Duyu organlarını öğrendiler. Farklı materyaller kullanarak yüzler tasarladılar. Tasarladıkları yüzlerde farklı duyguları yansıttılar.




Bambilere gelince... Yeni sınıflarında, kaplumbağalardan arta kalan zamanlarını oyunlar oynayarak geçiriyorlar. Cıvıl cıvıl sesleri çınlıyor birinci katın koridorunda.


Orff oyunları, sanat faaliyetleri, mutfak etkinlikleri, bahçe saati ve bu hafta başlayan branş dersleri ile birlikte Küçük Ağaç'ta hızımızı aldık, ilerliyoruz. Ama dediğimiz gibi, keyfimizi gayet yerinde.


Ara ara öğrencilerimizden gelen hoş sürprizler bizleri çok mutlu ediyor. Artık kullanmadıkları oyuncaklarını ya da okumadıkları kitaplarını okula hediye ederek diğer arkadaşlarının bunlardan faydalanmasını sağlıyorlar. Geçtiğimiz günlerde üç öğrencimizden bu şekilde hediyeler aldık. Lila Baltalı ve Defne Aydınoğlu bazı oyuncaklarını ve Zeynepnaz Yiğitbaş kitaplarını Küçük Ağaç'a hediye etti. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.



Bugünlerde ayrı bir heyecan daha yaşıyoruz. Ekim ayı ile birlikte branş derslerimiz başladı. İlk hafta tüm öğrencilerimiz her branşın deneme derslerine katılıyorlar. Bu sayede hafta sonu aileleri seçim yaparken beğenileri doğrultusunda onları yönlendirebilecekler. Kısacası karar haftasındayız. Herkese şimdiden kolaylıklar diliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder