22 Kasım 2010 Pazartesi

Şişli Bilim Merkezi Gezisi

Bu yılın ilk gezisini 11 Kasım'da Şişli Bilim Merkezi'ne gerçekleştirdik. İnteraktif deney üniteleri ve sergilerin yanı sıra deprem eğitiminin de verildiği gezide farklı bilim dallarıyla tanıştık, deneylere katıldık.

Şişli Bilim Merkezi'nden bir eğitmen gezi esnasında bize eşlik etti. Uzay, elektrik, manyetizma, optik ve göz yanılsamaları gibi pek çok farklı konuda ondan ilginç bilgiler aldık. Herbir konunun deney ünitesini ziyaret ederek eğitmenin deneyleri gerçekleştirmesini izledik. Hatta kendimiz de bu deneylere katılarak öğrendiklerimizi pekiştirdik.

Sergi bölümünde 20 milyon yıllık bir ağaç fosilini, yeşil deniz kaplumbağasını, bir tarantulayı ve bir göktaşını inceleme fırsatı bulduk.

Gezimizin sonunda deprem eğitimi aldık. Önce bize depremin ne olduğu, deprem esnasında ve sonrasında neler yapmamız gerektiği anlatıldı. Ardından Burçin ve Yeşim Öğretmenlerimiz deprem simülatörüne alındılar. 4.5 şiddetinde bir deprem anının yaşatıldığı simülatörde öğretmenlerimiz bize öğretilenleri uygulamalı olarak gösterdiler.

Yaklaşık bir saat süren gezimiz hem çok bilgilendiriciydi hem de çok eğlenceli.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder