30 Ekim 2010 Cumartesi

Turşular kuruldu!

Geçen perşembe günü hep birlikte mutfaktaydık. En eski yemek saklama yöntemlerinden birinin turşu kurmak olduğunu öğrendik. Eskiden derin dondurucuların olmadığı dönemlerde ya da kış aylarında taze sebze ve meyve bulmanın zor olduğu bölgelerde, yaz sebzelerini saklamanın yollarından birinin turşu kurmak olduğunu anlattı öğretmenlerimiz. Ardından çocuklar evlerinden getirdikleri kavanozlara, yine kendi getirdikleri sebzelerle turşularını kurdular.

Önce bir avuç nohut koydular kavanozlarına.


Ardından birkaç diş sarımsak...


Ve domatesler, salatalıklar, biberler, havuçlar...


Suyunu da ekleyince tamamlandı işleri.


On beş, yirmi güne yenilmek üzere her çocuğun kendi hazırladığı bir kavanoz turşusu var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder