25 Kasım 2010 Perşembe

Kayıp Eşya Bürosu

Bugün okulumuzda bir tiyatro oyunu sergilendi; Kayıp Eşya Bürosu. Oyun, takside unutulan bir sardunya çiçeğinin kayıp eşya bürosuna getirilmesinden sonra yaşadıkları ile ilgiliydi. Sahibinden ve evinden çok uzakta, güneşsiz ve tozlu bir odada olduğu çok mutsuz olan sardunya, getirildiği yerde telefon, çanta, tiyatro kostümü, şemsiye, maydonoz gibi pek çok farklı nesneyle tanıştı. Onların kayıp eşya bürosuna getiriliş hikaylerini dinledi. Herbiri ona yeni ortamına alışması için yardımcı olmaya çalıştılar.

Tiyatro Bereze tarafından sergilenen Kayıp Eşya Bürosu, Sevim Ak'ın aynı adlı hikayesinden oyunlaştırılmış bir obje tiyatrosu çalışması. Çağdaş çocuk tiyatrosunun önemli bir türü olan obje tiyatrosunda hikaye, nesnelerin oynatılması yoluyla anlatılıyor. Bu yapısıyla, çocukların, gerçek objeler kullanarak ve onları canlandırarak kurdukları oyunlara çok benziyor. Kayıp Eşya Bürosu'nda da oyunun kahramanları ve dolayısıyla oyuncuları bu büroda yer alan nesneler.

Tiyatro Bereze'nin keyifli ve enerjik performanslarıyla sergiledikleri Kayıp Eşya Bürosu'nu öğrencilerimiz büyük bir ilgiyle izlediler. Kayıp eşyalar arasında da en çok maydonozu sevdiler. Böyle bir oyunu izleyen çocuklarımızın kendi oyunlarında gerçek nesnelere daha çok yer vereceklerine inanıyoruz. Eve geldiklerinde ellerine bir demet maydonoz alıp onu zıplatarak “Çürüyorum! Çürüyorum!” demeye başlarlarsa şaşırmayın. Ve Tiyatro Bereze'nin oyunlarını takip etmeyi unutmayın.






1 yorum:

  1. Merhaba.. Öncelikle tiyatro etkinliğinde emeği geçen Tiyaro Bereze' ye ve çocuklarımızı tiyatro etkinliği ile buluşturan Küçükağaç' a teşekkür ederim. Yazıyı okuyunca mesaj atmak istedim. Dün akşam oğlum Deniz ile tiyatro etkinliği hakkında konuştuğumuzda önce hemen aynı yazıda bahsettiğiniz gibi “Çürüyorum! Çürüyorum!” diye bağırdı. "Kim çürüyor?" diye sorduğumda "Maydanoz" dedi. Kendince oynadı Maydonoz'u.. Bu tip etkinliklerin devam etmesi dileğiyle.. Başak

    YanıtlaSil