Besinler konusu kapsamında yapmayı planladığımız fırın gezimizi nihayet bugün Kediler Sınıfı ile birlikte gerçekleştirdik. Gezi öncesinde öğrencilerimiz aşçı şapkalarını takarak kendi ekmeklerini hazırladılar. Yoğurdukları ekmek hamurlarını şekillendiren ve sonrasında tepsiye yerleştiren çocuklar daha sonra okulumuzun biraz ilerisindeki Fırınım'a doğru yola çıktılar.
Fırına vardıklarında çocuklara önce ekmeğin nasıl hazırlandığıyla ilgili bilgi verildi. Buğdayların toplanıp nasıl işlendiği ve una dönüştürüldüğü anlatıldı. Farklı farklı illerden getirilen unların fırınlarda nasıl hamur haline dönüştürüldüğü gösterildi. Kocaman teknenin başında hamurun yoğruluşunu seyreden çocuklar daha sonra fırının başına geçerek ekmeklerin nasıl pişirildiğini izlediler. Kendi hazırladıkları ekmeklerin fırına girişini gördüler. Fırın gezisinin sonunda yanlarında getirdikleri paralarla evlerine götürmek için birer ekmek aldılar. Ne var ki ekmeklerin çoğu okula varana kadar yarıya inmişti bile.
Fırın gezileri sayesinde her gün yedikleri ekmeklerin nasıl hazırlandığını öğrenen Kediler Sınıfı öğrencileri, akşamüstü kahvaltısından sonra fırından gelen, kendi hazırladıkları ekmekleri afiyetle yediler. Kendi ellerinin tadı bulaşmış olacak ki, ekmeklerinden geriye kırıntı bile bırakmadılar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder