27 Kasım 2014 Perşembe

En Eğlenceli Diş Muayenesi

Bu hafta öğrencilerimizle "Sağlığımız" konusunu işlerken bir de gezi ekledik programımıza. Eski velilerimizden Diş Hekimi Cenk Besler'i ziyaret ettik. Cenk Bey bize ağız ve diş sağlığı ile ilgili bazı temel bilgileri aktardı. Dişlerimizi nasıl koruyacağımız hakkında bilgi verdi. Hangi durumlarda diş hekimine gitmemiz gerektiğini söyledi ve öğrencilerimizin sorularını yanıtladı.


Diş sağlığı ile ilgili sohbetimiz sona erdiğinde öğrencilerimiz gruplar halinde muayene odasını ziyaret ettiler. Pek çoğu ünite oturarak diş muayenesi de oldu. Muayene olmak istemeyen çocuklar ise arkadaşlarını izleme ve - çoğunluğu için ilk olan - bu tecrübelerini gözlemleme fırsatını buldular.

P1020484

Diş Hekimi Cenk Bey, muayene sonunda öğrencilerimizin neredeyse tamamının dişlerinin son derece sağlıklı olduğunu söyledi. 

P1020480

Bu güzel haberin ardından çocuklar Cenk Bey'den birer de diş macunu aldılar. Ve böylelikle arkadaşlarının eşliğinde gerçekleştirdikleri belki de en eğlenceli diş hekimi ziyaretini tamamlamış oldular.

Bizlere vakit ayırarak öğrencilerimizin muayenelerini gerçekleştiren Cenk Bey'e teşekkür ediyoruz. Umuyoruz ki pek çok yetişkinin aksine çocuklar bu geziden olumlu bir diş hekimi ve diş muayenesi intibası ile ayrıldılar. Ve daha da önemlisi sahip oldukları pırıl pırıl dişlerin sağlığını korumak için diş fırçalamayı aksatmadan devam ettirecekler. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder