Size nasıl görünüyor bilemiyoruz ama işin aslı biz bu hafta turşu kurduk. Kütür kütür havuçlara dayanamamış ve biraz göz hakkı almış olmamız sizi yanıltmasın. Görevimizi başarıyla yerine getirdik.
Her kış başı, hiç aksatmadan, bütün okulca bir araya gelerek gerçekleştirdiğimiz hazırlıklardan biridir turşu kurmak. Çeşitli sebzeleri uzun süre muhafaza etmek ve Türk mutfağının önemli lezzetlerinden biriyle sofralarımızı zenginleştirmek amacıyla hazırlarız turşularımızı.
Kavanozların içine önce nohutları ve sarımsakları koyarız. Ardından çocuklar masalarında yer alan sebzeleri arzu ettikleri gibi ve bastıra bastıra doldururlar. Son olarak da turşu sularını ilave eder öğretmenlerimiz.
Turşu gününün sonunda her öğrencimiz kendi elleriyle kurduğu turşusunu götürür evine. Ve biz her yıl çocukların kurdukları turşuların lezzeti hakkında beğeni telefonları alırız velilerimizden. Bu lezzetin bir kısmı turşu kurarken yaşadıkları keyif ve mutluluktan gelir bizce. Kalanı da sebzelere bulaştırdıkları ellerinin tadındandır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder