24 Ekim 2014 Cuma

Turşu Zamanı

Size nasıl görünüyor bilemiyoruz ama işin aslı biz bu hafta turşu kurduk. Kütür kütür havuçlara dayanamamış ve biraz göz hakkı almış olmamız sizi yanıltmasın. Görevimizi başarıyla yerine getirdik.
P1000012P1000022
P100003020141023_114440
Her kış başı, hiç aksatmadan, bütün okulca bir araya gelerek gerçekleştirdiğimiz hazırlıklardan biridir turşu kurmak. Çeşitli sebzeleri uzun süre muhafaza etmek ve Türk mutfağının önemli lezzetlerinden biriyle sofralarımızı zenginleştirmek amacıyla hazırlarız turşularımızı. 
P1000014
20141023_114254P100004620141023_113710
Kavanozların içine önce nohutları ve sarımsakları koyarız. Ardından çocuklar masalarında yer alan sebzeleri arzu ettikleri gibi ve bastıra bastıra doldururlar. Son olarak da turşu sularını ilave eder öğretmenlerimiz. 
20141023_11462020141023_114749
Turşu gününün sonunda her öğrencimiz kendi elleriyle kurduğu turşusunu götürür evine. Ve biz her yıl çocukların kurdukları turşuların lezzeti hakkında beğeni telefonları alırız velilerimizden. Bu lezzetin bir kısmı turşu kurarken yaşadıkları keyif ve mutluluktan gelir bizce. Kalanı da sebzelere bulaştırdıkları ellerinin tadındandır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder