28 Haziran 2014 Cumartesi

Veda Partisi

Aslında bir veda partisi değildi planladığımız. Niyetimiz bir pijama partisi vermekti. Geçtiğimiz sene ilkini düzenlediğimiz pijama partimiz çocukların - ve tabii bizlerin - çok hoşuna gidince bir sonraki yıl her dönem için birer parti vermeyi planlamıştık. Fakat ikinci dönem sonundaki yoğunluk devreye girince bu organizasyon haziran ayının sonuna kadar ötelendi ve bir veda partisine dönüşüverdi. Neyse ki bu, bizim eğlencemizden herhangi bir şey eksiltmedi.

Organizasyon şekli değişti belki ama partimizin başlangıç noktamız yine bir kitap oldu. Peter Pan ve Pippi Uzunçorap'tan sonra Kumkurdu'nu seçtik bu defa kendimize. Haziran ayı içerisinde Kelebekler, Kediler ve Zürafalarla Kumkurdu'nun Zackarina'yla olan maceralarını okuduk. Dünyaya, olaylara ve arkadaşlığa getirdiği kendine özgü yorumları tartıştık. Hayali arkadaşlar üzerine sohbet ettik. Onunla geçirdiğimiz birkaç hafta hepimizin çok hoşuna gitti. 

650_2-20130612043017

Partimiz kitaptan iki bölüm okuyarak başladı. Ve yine ilginç aktarımlar geldi kitabın ardından. Örneğin "karanlık" üzerine sohbet ederken öğrencilerimizin hiçbirinin karanlıkla ilgili bir sorunu olmadığını hatta karanlığı bir eğlence kaynağı haline getirdiğini fark ettik. Karanlıkta yalnız kaldığında ışın kılıcı oyuncağının ışığıyla keyiflenen, uykuya dalmak üzere olan bebeklerini kontrol etmeden uyuyamayan ve tabii babalarına uyuyor taklidi yapmaktan hoşlanan öğrencilerimiz büyük bir keyifle karanlıktaki maceralarını bizlerle paylaştılar. 

DSCF5715

Kitabımız bittiğinde hazine avı başladı. Kumkurdu'nun bıraktığı sürprizi bulmak için çocuklar salıncakların altına, kaydırağın tepesine, kümesin tellerine bırakılmış ipuçlarını topladılar. Her ipucu bir sonrakine götürdü onları. Ve nihayet küçük leziz ödülü bulmayı başlardılar. 

DSCF5733

DSCF5736

DSCF5748

Ağızlar da tatlanınca sıra geldi danslara. Çocuklar hep birlikte dans ettiler. Çember olup kendi özgün figürlerini sergilediler. Öyle figürler ki kameramız yakalamakta yetersiz kaldı. Çok eğlenceli görüntüler çıktı ortaya.

DSCF5791

DSCF5784

DSCF5786

Favori oyunlarımızdan biri olan "heykel"i oynadık. Çocuklar koltuktan çiçeğe, şemsiyeden Superman'e dönüştüler. 

DSCF5797

DSCF5799

DSCF5802

Partinin en güzel kısmı ise finali oldu. Öğrencilerimiz öğretmenlerinin taklidini yaptılar. Işık Hanım'ın masası başında çalışması, Ahu Öğretmen'in kitap okuyuşu, Gülizar Öğretmen'in ders içi halleri, Zülkar Hoca'nın çocukları çalıştırışı, Gina Öğretmen'in gösteri öncesi uyarıları başarıyla sergilendi çocuklar tarafından. Yazık ki onların performanslarını gösteren herhangi bir fotoğraf yok elimizde. Tahmin edebileceğiniz gibi filme almak çok daha anlamlı göründü bize. :)

Tam da heyecanımız doruktayken, yan bahçedeki ağacın ardından (!) annelerin bizi izlediğini fark ettiğimizde ve fark edildiklerini anlayan anneler partimizi bastığında - :D - organizasyonumuz sona erdi. 

Bir partiyle bile olsa vedalar hüzünlü oluyor. İçimizdeki hüznü biraz olsun hafifletense önümüzdeki hafta başlayacak olan yaz okulumuz için planladığımız etkinlikler. Çok güzel geçecek iki aylık bir dönem bizi bekliyor. Bol gezili, bol partili, bol bahçeli, bol eğlenceli bir yazda birlikte olmak dileğiyle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder