27 Haziran 2014 Cuma

Satranç Çocukları

Haziran ayı, çocuklar için bütün kış gerçekleştirdikleri çalışmalarının karşılığını alma dönemi oluyor. Satranç öğrencilerimiz de bu süreyi aynı şekilde değerlendiriyor ve seneyi düzenledikleri bir turnuva ile kapatıyorlar.

DSCF8155DSCF8151

Satranç dersini alan öğrencilerimizin çoğu geçtiğimiz yıl başlamışlardı bu oyunu oynamaya. Aralarına katılan yeni arkadaşlarıyla birlikte başarılı bir sene geçirdiler ve hızla ilerlediler.

DSCF1037

Çocuklar, satranç taşlarının hareketlerini öğrendikten sonra özel hamlelere geçtiler. Piyonun terfi etmesi, rok atmak ve pat gibi hamleleri yapabilen öğrencilerimiz düşünerek uzun uzun oynayabilecek düzeye geldiler. Konsantrasyonları yükseldi. Artık mat yaparak oyun bitirebiliyorlar.

20140625_143242

Satranç öğrencilerimiz bu yılın son dersinde yine bir turnuva düzenlemeyi tercih ettiler. Geçtiğimiz hafta gerçekleşen turnuva oldukça çekişmeli geçti. Ve sonunda öğrencilerimizin her biri ufak birer hediyeyle ödüllendirildi.

20140625_152835

Bu kadar keyifle ve başarıyla satranç oynayan öğrencilerimizin bu oyunu ilerleyen yıllarda da devam ettireceklerine ve satrançla iç içe geçirdikleri zamanın onlara eğlencenin çok ötesinde kazanımlar sağlayacağına yürekten inanıyoruz. Ve bir kere daha onları tebrik ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder