9 Mayıs 2013 Perşembe

Doğa Bilimleri Merkezi

Her yıl dört yaş grubu öğrencilerimizle Saint Joseph Lisesi'nde yer alan Doğa Bilimleri Merkezi'ne gideriz. Ülkemiz sınırları içerisinde yaşamış hayvanların doldurulmuş örneklerini inceleriz. Bu yılki gezimizi bu hafta içerisinde gerçekleştirdik. Kelebekler ve Zebralarla birlikte yüzlerce çeşit hayvan arasında merak dolu bakışlarla dolaştık.
 
 
Girdiğimiz ilk galeride nesli tükenmiş ya da tükenmekte olan hayvanların iskeletleri sergileniyordu. Bunlar arasında lemur, kanguru ve karıncayiyen gibi hayvanların iskeletleri, hipopotam, at ve yaban keçisi gibi hayvanların kafatasları, bir filin bacak kemiği ve bir beyaz köpekbalığının çene kemiği bulunuyordu.
 
DSCF6156
 
Bir sonraki galeride balıklar ve su canlıları yer alıyordu. Testere balığı, balon balıkları, yengeçler, su kaplumbağaları ve daha pek çok çeşit balık çocuklardan ilgi gördü. Fakat hiçbiri Sarayburnu'nda yakalanmış olan fok balığı kadar dikkat çekici değildi onlar için.
 
 
Ardından kuşların yer aldığı galeriye geçtik. Flamingolar, pelikanlar, leylekler, İstanbul'un kuşları martılar, kuğular ve ördekler yan yana yerleştirilmişti. Karga türleri bir arada duruyorlardı. Ve galerinin en etkileyici kuşları baykuşlar, doğan, kartal ve akbabaydı. Bu kuşlardan bazılarının büyüklükleri hepimizi şaşırttı.
 
 
Orman hayvanlarının sergilendiği galeride bizi geyikler, tilkiler, domuzlar, kurt ve ayı bekliyordu. Bir yandan seslerini dinledik, bir yandan da karşımızda kocaman dikilen bu hayvanları inceledik. Daha küçük hayvanlar da sergileniyordu bu bölümde. Kirpiler, fareler, yarasalar ve orman kuşları...
 
 
Egzotik galeride yer alan, Anadolu'da yakalanmış Hazar kaplanı ilgimizi en çok çeken hayvanlardan bir diğeriydi. Vivairumlardaki su kaplumbağaları, kurbağalar ve iguana da aynı derece heyecanlandırdı çocukları.
 
 
Son galeride ise farklı hayvanlara ait yumurtalar, rengarenk kelebekler ve yüzlerce çeşit böcek sergilenmekteydi.
 
 
Bu yılki Doğa Bilimleri Merkezi gezimiz, tıpkı önceki yıllar gibi yine çok heyecan vericiydi. Yüzlerce hayvan çeşidi arasında dolaşmak, onları yakından incelemek ve bazılarının bir zamanlar ülkemiz sınırları içerisinde yaşamış olduğunu öğrenmek çocuklar için ilgi çekiciydi. Onların gezi sırasında sergiledikleri uyum ve bizlere eşlik eden biyoloji öğretmeni Laurent Chapdelaine'in aktardığı bilgilere gösterdikleri ilgi ise gezinin keyfini kat kat arttırdı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder