9 Mayıs 2013 Perşembe

Çeşme Başında Sergi

Bizim için mayıs ayı "İstanbul" ayıdır. "Yaşadığımız Kent" teması çerçevesinde tüm ay boyu İstanbul'u anlatırız çocuklara. Her haftaya bir gezi planlar, birlikte şehrimizin güzelliklerini keşfederiz. Uzun soluklu ve bir o kadar da keyifli bir konudur bizim için güzel şehrimiz. Ve işte yine mayıs ayı, ve işte yine İstanbul zamanı...

İlk haftayı çeşmelere ayırdık. İstanbul'un belli başlı çeşmelerinin fotoğraflarını inceledik, resimlerini çizdik. Çeşmeler hakkında kitaplar okuduk. Kendi maşrapalarımızı yaptık. Ve ilk İstanbul gezimizde Selamiçeşme'de bulunan sokak çeşmesini incelemeye gittik.


Aslında sadece bir inceleme gezisi planlamamıştık. Çeşmelerle ilgili vermek istediğimiz bir mesajımız da vardı. Artık yavaş yavaş gelen geçenin çöplüğü haline dönmeye başlayan çeşmelerimizin değerine dikkat çekmek istiyorduk. İlk iş olarak eldivenlerimizi takıp çeşmenin içine atılmış olan çöpleri temizledik.


Ardından çocukların okulda çizmiş oldukları çeşme resimlerini mermer gövdeye yapıştırdık. Resimlerin tam ortasına mesajımızı içeren kağıdımızı iliştirdik; "Küçük Ağaç Anaokulu çeşmelerimize sahip çıkıyor." Gezimizin inceleme kısmı bundan sonra başladı. Bir süre daha orada kalıp çeşmenin tüm detaylarını görerek, dokunarak inceledik.


Çeşme başı sergimizi görmek isterseniz Selamiçeşme'ye doğru kısa bir yürüyüş yapmanız yeterli. Sergimizin ne kadar süreyle açık kalacağı konusunda net bir bilgi veremiyoruz. Yağmurlar ya da rüzgarlar yıpratmadığı sürece öğrencilerimizin çeşme yorumları muhtemelen orada izleyicilerini bekliyor olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder