14 Mayıs 2013 Salı

Benim Annem, Güzel Annem

Küçük Ağaç'ta anneler günü her yıl mayıs ayının ikinci pazartesi günü kutlanır. Hem de ne kutlama... Hazırlıkları haftalar öncesinden başlar. Çocuklar o gün kendilerini izlemeye gelecek olan anneleri için söyleyecekleri şarkılara çalışırlar. Davetiyeler bastırılır. "En güzel yemek annenin mutfağında pişer," düşüncesiyle annelerden sunum sonrası kurulacak açık büfe için destek istenir. Okul, günün önemli misafirleri için hazırlanır. Kısacası başka türlü bir heyecandır anneler günü organizasyonu.


Bu yılki hazırlık sürecimiz geçen yıllardan biraz daha önce başladı. Çünkü çocuklar sunumlarına bir de halk dansı eklediler. Hemen hemen iki ay önceki bir yazımızda bununla ilgili ipucunu sizlere vermiştik. Kediler sınıfından Güney Koç'un anneannesi Beril Hanım ve annesi İrem Hanım, aile katılımı için okulumuzu ziyaret ettiklerinde çocuklara damat halayını göstermişlerdi. Daha sonra çalışmalara devam ederek anneler günü için bir sürpriz hazırlama ve damat halayını annelere sergileme fikri ortaya çıkmıştı. Çocuklar, geçen iki ay boyunca koro çalışmalarının yanı sıra bu dansa da hazırlandılar.

Ve beklenen gün geldi, çattı. Çocuklar annelerini üst katımızdaki çok amaçlı salonuuzda karşıladılar. Kim daha heyecanlıydı söylemek zor. Annelerini karşılarında göre çocuklar mı, yoksa büyük bir merakla çocuklarını izlemeye gelen anneler mi... 



Sunumumuz İngilizce ve Türkçe şarkılarla başladı. Şarkılar bittiğinde çocuklar arkalarında sakladıkları çiçekleri annelerine verdiler. Ardından sıra halaya geldi. Kediler ve Zürafalar sınıfı öğrencileri şarkılar eşliğinde çektikleri halaya daha sonra annelerini de davet ettiler. Böylece çemberimiz biraz daha büyüdü, halayımız daha keyiflendi.



Günün devamında annelerimizin hazırladığı yiyeceklerin tadına baktık, çay içtik, sohbet ettik. Tüm annelerin keyfi gözlerinden okunuyordu. Çocukların büyük bir heyecan ve hevesle sergiledikleri sunumları, muhtemelen onlar için hediyelerin en güzeli olmuştu.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder