2 Nisan 2013 Salı

Sınıfta, Mutfakta, Fırında Ekmek

Lezzetli bir temamız vardı geçtiğimiz hafta; ekmek. Öyle güzel kokular sardı ki okulu, ister istemez ekmek yerken bulduk kendimizi. Hem de kendi hazırladığımız ekmekleri yedik. Lezzeti mi? En güzel kurabiyelerden daha güzeldi bizim için.

Ekmek maceramızın en başında, ilk olarak ekmek hamurunun hangi malzemelerle hazırlandığını gördük. Türkan Öğretmenimiz un, tuz, maya ve suyu bir araya getirip yoğurarak hamurumuzu hazırladı bizim için.

DSCF3278
 
Ekmek hamuru bir süre dinlendikten sonra çocukların işi başladı. Kendilerine verilen ekmek hamurunu bir güzel yoğurup şekil verdiler. Hazırlanan bu ilk ekmekler okulumuzda pişti. Kokusu da tüm katları sardı.




Bir sonraki ekmekleri de yine kendimiz yoğurup şekillendirdik. Fakat bu defa okulda pişirmedik. Küçük Ağaç'ın biraz ilerisindeki Fırınım'a düzenlediğimiz gezi sırasında yanımızda götürdük. Orada pişti ekmeklerimiz.


Fırınım'da arka tarafa geçerek ekmek hamurunun nasıl yoğrulduğunu izledik. Büyük bir teknede kocaman bir mikserle yoğruluyordu. Ardından da kocaman bir fırında pişiriliyordu. Çocuklar, ekmek yapımını izlerken bir yandan da merak ettikleri soruların cevaplarını almak üzere fırıncılarla sohbet ettiler.


Fırınım'dan ayrılmadan önce ekmek de almayı ihmal etmedik. Çocukların her biri evlerine götürmek üzere taptaze ekmeklerden birer tane aldılar.


Ve ekmek alma görevini üstlenmiş olmanın onlara verdiği hakkı kullanarak dönüş yolu boyunca ekmeklerinin uçlarından koparıp koparıp yediler.


Leziz bir temaya keyifli bir final...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder