28 Haziran 2012 Perşembe

Geri Dönüşüm

Geçtiğimiz ay çocuklar sanat atölyesi saatlerinde güzel ve bir o kadar da önemli bir çalışma gerçekleştirdiler. Birkaç haftaya yayılan bu çalışma, geri dönüşüm konusunda uzun bir sohbetle başladı. Çocuklar geri dönüşümün ne olduğu ve önemi hakkında bilgi aldılar.. Geri dönüşüm sembollerini öğrendiler. Bu sembolleri, inceledikleri farklı ambalajlar üzerinde gördüler.




Ardından kendi kağıtlarını yapmak üzere gazete kağıtlarını yırttılar ve ertesi haftaya kadar suda beklemesi için leğenlere koydular.



İkinci hafta, suda yumuşamış olan kağıtlar blender yardımıyla iyice parçalandı. Mavi ve yeşil boya ile renklendirildi.  Ve çocuklar kendi kağıtlarını yapmaya başladılar.


Bir kasnak yardımıyla sudan çıkardıkları hamur halindeki kağıtlarını kumaş parçaları üzerine aktardılar. Ertesi haftaya kadar kurumaya bıraktılar.



Son hafta, kuruyan kağıtlar bezlerden ayrıldı. Ve çocuklar kendi ürettikleri mavi, yeşil kağıtlar üzerine resimlerini yaptılar.


Geri Dönüşüm projesi kapsamında yapılan resimler çok güzel oldu. Okulun girişindeki panoya yan yana astığımızda oluşan sergi hepimizin çok hoşuna gitti.


Daha da önemlisi bu proje, çocuklarda geri dönüşüm bilincini geliştirdi. Velilerimizden aldığımız geri bildirimler, evlerindeki ambalaj atıklarının yakın takipte olduklarını gösteriyor. Çocuklar, kutular üzerindeki sembolleri kontrol ederek ambalajları geri dönüşüm için ayırıyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder