25 Haziran 2012 Pazartesi

Dil Atölyesi

İçinde bulunduğumuz günlerde Küçük Ağaç'a düzenli olarak ziyaretçiler geliyor. Bu ziyaretçiler, kış boyu okullarında İngilizce ya da Almanca eğitimi almış olan ve yaz aylarında bu lisanlardaki pratiklerini arttırmak isteyen ilköğretim öğrencileri. Her gün iki saat Küçük Ağaç'a gelerek okulumuzda düzenlenen dil atölyesi çalışmalarına katılıyorlar. 




Atölye çalışmaları oldukça keyifli bir ortamda yapılıyor. Çocuklar, oyun oynayarak, yaratıcı drama ve sanat etkinliklerine katılarak lisanlarını pekiştiriyorlar. İngilizce ve Almanca'yı yaşayarak, deneyimler edinerek öğreniyorlar. Katıldıkları etkinlikler bir yandan da onların özgüvenlerini ve farklı alanlardaki becerilerini destekliyor, kendilerini tanımalarını sağlıyor.




Dil atölyesinde çocukların katıldıkları etkinlikleri anlatmanın en güzel yolu atölyede geçen bir günlerini aktarmak olsa gerek. Geçtiğimiz hafta çalışmalarına başlayan dil atölyesinde ilk gün tanışma oyunlarıyla geçti. Çocuklar toplar eşliğinde kendilerini tanıttılar. Ardından kendilerine dağıtılan resimler üzerinden fiziksel özelliklerine uygun detayları, sevdikleri ve sevmedikleri yiyecekleri, sporları, hayvanları işaretlediler. Daha sonra sırayla grup önüne çıkarak, işaretlemiş oldukları özelliklerini, beğenilerini arkadaşlarıyla paylaştılar.




Günün son etkinliğinde eşli olarak bir sanat çalışması gerçekleştirdiler. Büyük kraft kağıtlarına aktardıkları silüetlerini fiziksel özelliklerine uygun şekilde boyadılar. Boş kalan yerlere hoşlarına giden şeyleri resmettiler.



Çalışma grupları, yaşları birbirine yakın, lisan düzeyleri farklılık gösteren çocuklardan oluşuyor. Bu farklılık, çocukların sadece öğretmenlerinden değil, birbirlerinden de öğrenmelerine imkan sağlıyor. Çalışma boyunca çocuklar, mümkün olduğunca yabancı dillerini kullanmaları yönünde teşvik ediliyorlar. 


Her günün çalışmaları, okulumuz pedagoglarının belirledikleri beceri başlıkları çerçevesinde gerçekleştiriliyor. Haftalık olarak hazırlanan zengin program, keyifli oyunlar, drama ve sanat etkinlikleri, çocukların dil pratiklerini eğlenceli bir şekilde arttırmalarını sağlıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder