10 Nisan 2012 Salı

Mutfaktan Gelen Güzel Kokular

Geçtiğimiz haftanın bol renkli ve bol çiçekli detaylarını sizlerle paylaşmıştık. Ama mutfaktan gelen o güzel kokulardan hiç bahsetmedik. Baharın gelişi iştahımızı açmış olacak ki son zamanlarda çocuklar mutfaktan çıkmaz oldular. Önce Zebralar geçti masaların başına. Minicik elleriyle sıktıkları limonlarla enfes bir limonata hazırladılar.


Ertesi gün Zürafalar girdi mutfağa. Rendelerini de yanlarında getirmişlerdi. Önce havuçlarını rendelediler. Ardından malzemelerini karıştırdılar ve tarçın kokulu, leziz bir kek yaptılar.


Kediler sade ve kakaolu kurabiyelerini elleriyle şekillendirdiler ve üzerlerini birer fındıkla süslediler. Ne tatlarına ne de kokularına doyum oldu tüm bu pişirilenlerin.


Kelebeklere gelince... Onlar bahçede piknikteydiler. Getirdikleri simitler ve meyvelerle hazırladıkları tabaklar açık havada kısa sürede tertemiz oldu.


Nisan ayı bizi güneşli havalarla karşıladı. Biz de bu havalarda bol bol bahçede vakit geçirdik. Doya doya oynadık. Fakat yağmurlu günlerin bizi beklediğini tahmin etmek çok zor değil. Çocukların yağmurda oynamayı çok sevdiğini de biliyoruz. Bu yüzden hava güneşli de olsa yağmurlu da olsa biz her gün bahçede oynamaya devam edeceğiz. Çocuklar sabahları evden çıkmadan önce havanın durumuna bakacaklar. Güneşliyse sorun yok. Yağmurluysa bahçe keyiflerinin bozulmaması için yağmurluklarını giyip öyle gelecekler okula.


Geçtiğimiz haftayı bir doğum günü partisiyle noktaladık. Kediler sınfıından Ece Ayhan beşinci yaşını doldurdu. Biz de kutlamak için onun yanındaydık. Nice senelere Ece!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder