13 Şubat 2012 Pazartesi

Tombul Kediler

Bu hafta Kediler (ve hatta öğretmenler) biraz kilo aldılarsa şaşırmayın çünkü hafta boyu “Ekmekler” konusunu işlediler. Masalarından mis kokulu ekmekler eksik olmadı. Beyaz, kepekli, çavdar… Farklı farklı ekmekleri incelediler, tadlarına baktılar.


Mutfağa geçip kendi ekmeklerini yoğurdular, şekil verdiler.


Yoğurdukları ekmekleri pişmeleri için fırına götürdüler. Bu esnada ekmeğin nasıl piştiğini izleme fırsatını da buldular. Birer ekmek satın almayı da ihmal etmediler.



Haftayı arkadaşları için bir süpriz hazırlayarak sonlandırdılar. Tekrar mutfağa girerek ikindi kahvaltısı için leziz kanepeler hazırladılar.


Zürafaların haftası ölçü aletlerini inceleyerek geçti. Kantarlar, teraziler, termometreler, barometreler… Herbirinin neyi, ne şekilde ölçtüğünü öğrendiler. Sanat etkinlikleri de konularıyla örtüşecek çalışmalardan oluşuyordu.


Kelebekler ve Zebralar ise ayakkabılarla çalıştılar. Farklı modellerde ve farklı ölçülerde renk renk ayakkabıları giyip çıkardılar.


Kendilerine verilen ayakkabı resimlerini süslediler. Erkekler tüyleri kullandı, kızlarsa pul ve boncukları.



Her sınıf yine Orff çalışmalarını yaptı. Bu hafta Zürafaların oyunu “Tanzanya Dansı”ydı. Önce Tanzanya dilinde üç farklı kelime öğrendiler; ruka ruka, simamaka, tembea. Üç farklı hareketi ifade eden bu üç kelimeyi şarkılaştırarak ellerinde marakaslar ve kastanyetlerle dans ettiler.


Kelebeklerin tüllerle dansları görülmeye değerdi. Herbiri büyük bir ilgiyle katıldı bu dansa.


Zebraların sanat atölyesindeki çalışmalarından biri sünger baskısıydı.




Balerinleri merak eden var mı? Sene sonunda sergileyecekleri dansları ile ilgili çalışmaları son hızla devam ediyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da farklı bir ülkenin dansını hazırlıyorlar.


Küçük Ağaç’ta her sınıf kendine ait programı takip ederken bir yandan da şubat ayının sanatçılarını tanıyorlar. Bu ayki sanatçılarımız Barış Manço ve İlhan Koman. Okulun koridorlarında Barış Manço’nun şarkıları duyulmaya başlandı bile. İlhan Koman’ın da eserleri inceleniyor. Yakında üç boyutlu çalışmalar başlayacak. Bir yandan da geziler… Şubat ayı oldukça renkli geçecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder