15 Aralık 2010 Çarşamba

Küçük Balerinler

Salı günleri saat on bir sularında küçük balerinler uçuşur merdivenlerden yukarı doğru. Pembeli beyazlı mayoları, tül etekleri içerisinde kıpır kıpır bekleşirler üst katta. Ders saatleri geldiğinde, çocuksu bir ciddiyetle yerlerine geçer, pozisyonlarını alır ve çalışmalarına başlarlar.

Önceki senelerin aksine bu yıl kız kızalar bale saatinde. Anlaşılan matadorların ve Rus delikanlıların farklı meşguliyetleri var. Fakat bu balerinlerin keyfini hiç de bozmamış. Aynı istekle, aynı keyifle çalışıyorlar her hafta. Sesi ayırt etmeyi, bedenlerini kontrol etmeyi, beraber hareket etmeyi ve müziğin ritmine uymayı öğreniyorlar. Balenin gerektirdiği disiplinle temel ısınma hareketlerini ve egzersizlerini yapıyor, aralarda kendi emprovize figürleriyle serbest dans ediyorlar.

Bale çalışmaları sırasında çok özel bir eğitimci eşlik ediyor kızlarımıza; Gina Hanım. Balenin gerektirdiği disiplini çocuklarımızın yaşlarına uygun düzeyde vererek çok özel koreografiler yaratıyor her yıl. Bu yılın sene sonu gösterisi için çalışmalar başladı bile. Koreografi hazır, kızlarımız her hafta danslarına çalışıyorlar. Sizleri çok güzel bir sürpriz, kıpır kıpır bir dans bekliyor haziran ayında.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder