17 Şubat 2015 Salı

Merhaba İlkokul

Okulumuzun altı yaş öğrencileri ile birlikte İstek Özel Acıbadem İlkokulu'ndaydık dün. Birkaç ay içerisinde başlayacakları "ilkokul"un nasıl bir yer olduğunu gördü çocuklar. Kendileri için hazırlanmış tanıtım programı çerçevesinde belli başlı bazı derslere katıldılar. İlk olarak birinci sınıf dersliklerinden birini gördüler, kısa süreli bir çizgi çalışması yaptılar.

P1050189

Ziyaret ettikleri ikinci derslik sanat atölyesiydi. Fazlasıyla aşina oldukları bu alanda zımpara kağıdı üzerine kendi seçtikleri deniz canlılarını resmettiler.

P1050197

Müzik öğretmeni eşliğinde önce bir ritm oyun oynadılar, ardından sırayla tumba çaldılar.

P1050210

Drama öğretmeni öğrencilerimiz için dikkat oyunları planlamıştı. 

P1050242

İngilizce dersi "Twinkle Star" şarkısı ile başladı ve şarkıda geçen yıldızın süslenmesiyle devam etti. 

P1050244

Son ziyaret ettiğimiz mekan fen laboratuvarı idi. Burada iki farklı deney izledik. Bir balonun üflemeden nasıl şişirilebileceğini ve mikropların sabundan nasıl kaçtığını gördük.

20150216_121712

Öğrencilerimizin ilk ilkokul deneyimi dolu dolu geçti. Farklı derslere katıldılar. Bir ilkokulun koridorlarında ve dersliklerinde dolaştılar. İlkokul havasını soludular. Onları bekleyen daha büyük dünyayı kısa bir süreliğine de olsa deneyimlediler. Bundan sonraki eğitim süreçlerinde kendilerini nelerin beklediğini artık daha iyi biliyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder