25 Aralık 2014 Perşembe

Renkli Bir Koleksiyon

Bugün Küçük Ağaç'ta bir misafirimiz vardı. Zürafalar sınıfından Tibet'in annesi Tijen Hanım aile katılımı saati için okulumuza geldi ve çocuklara silgi koleksiyonunu gösterdi.

P1030876

Tijen Hanım rengarenk silgilerini masaya yerleştirmeden önce çocuklarla koleksiyonerlik hakkında sohbet etti. Onlara ilginç koleksiyonlar yapan insanların fotoğraflarını gösterdi. Şişeler, kutular, vanilatörler, makaslar, bebekler, yelpazeler ve oyuncak arabalar... Pek çok farklı koleksiyonun resmini inceledikten sonra sıra Tijen Hanım'ın silgi koleksiyonunu görmeye geldi.

20141224_135444

P1030892

Tijen Hanım bu koleksiyona silgilerin farklı formlarından etkilenerek başladığını anlattı. Seneler içerisinde toparladığı silgiler arasında en çok çocukların dikkatini çekenler lego, kurabiye, meyve ve hayvan şekilli olanlardı. Tibet'in "antika silgi" diye adlandırdığı köşeli, ince, mavi silgi ise öğretmenlerimiz adına çok ilgi çekiciydi çünkü onların öğrencilik yıllarında kullandıkları silgilerdendi. 

P1030894

Tijen Hanım'ın ziyareti ile çocuklar, renkli ve ilgi çekici bir koleksiyonu inceleme fırsatını buldular. Kendilerinin de her gün kullandıkları bir objenin bu kadar çok çeşidini bir arada görmek onlar adına oldukça eğlenceliydi. Tijen Hanım'a planlamış olduğu aile katılımı etkinliği için teşekkür ediyoruz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder