15 Mart 2013 Cuma

İlkokula Bir Kala

Son birkaç ay... Ve ardından Zürafalar mezun olacaklar. İlkokul yılları başlayacak. Daha kalabalık sınıflara girecek, sıralarda oturacaklar. Kırkar dakikalık derslerde tüm dikkatlerini vererek öğretmenlerini dinlemeleri beklenecek onlardan. Daha kısıtlı zamanlarda oyunlar oynayıp daha uzun sürelerini derslere ayıracaklar. Okuma ve yazma öğrenecekler. Matematik ve hayat bilgisi derslerine başlayacaklar. Ve sonrasında öğretim hayatları akıp gidecek. Birkaç ay içerisinde gerçekleşecek büyük bir değişiklik bu onlar için. İşte Zürafalar bu değişikliğe ve önümüzdeki sene başlayacak olan ilkokul yaşamlarına hazırlanıyorlar.


Her yaş grubunda gerçekleştirilen kitap çalışmaları Zürafalar için oldukça detaylandı bu sene. Çizgi çalışmaları, matematik ve okuma, yazmaya hazırlık dersleri yapıyorlar. Her gün mutlaka kitaplarına ya da onlar için hazırlanmış çalışma kağıtlarına zaman ayırıyorlar. Bu çalışmalar artık onların okul hayatlarının bir parçası.

DSCF4747
 
Fakat masa başına her geçişleri okuma ve yazmaya yönelik olmuyor şüphesiz. Haftalık eğitim programlarında belirlenmiş temalar çerçevesinde birbirinden farklı etkinliklere de katılıyorlar. Örneğin "ulaşım araçları" temasını işlerken tren yapıyor, "haberleşme" konusunu işlerken postacı kuşlar hazırlıyorlar.



Farklı malzemeler kullanarak yaratıcılıklarını keşfediyor, rengarenk eserler üretiyorlar. Örneğin belirli bir uzunlukta iki renk iple masanın üzerine resimler çiziyor ya da renkleri birbirine karıştırarak bambaşka renkler oluşturuyorlar.


DSCF0577
 
Ve bir yandan bütün enerjileriyle ilkokula hazırlanırlarken bir yandan da anaokulunda olmanın ayrıcalıklarından faydalanıyor ve doya doya oyun oynuyorlar.

 
Size nasıl göründü bilmiyoruz fakat bizim açımızdan bakınca tablo biraz farklı. Çoğu küçücükken okulumuza başlamış olan çocuklarımızın tüm enerjileriyle ilkokula hazırlandıklarını izlemek ve birkaç ay sonra okulumuzdan mezun olacaklarını bilmek bizi duygusallaştırıyor. Ne kadar hızla büyüdüklerine bakıyor ve her sene bir kere daha şaşırıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder