19 Mart 2013 Salı

İlk Pijama Partimiz

Uzunca bir süredir beş ve altı yaş grubu öğrencilerimizle bir pijama partisi yapmayı planlıyorduk. Hatta işin içine bir de hikaye katıp olayı daha da keyifli bir hale getirmeyi düşünüyorduk. "Hangi cuma... Hangi hikaye..." derken karşımıza Peter Pan çıkıverdi. Kütüphane saatinde okumaya başladığımız Peter Pan bir gece vakti Wendy, John ve Michael'ın odasından içeri girip onları pijamalarını bile çıkarmadan Yitik Ülke'ye götürmeye ikna edince "Tamam!" dedik. "Pijama partimizin kitabı belirlenmiştir. Partiyi vermenin zamanı da gelmiştir."
 
İki hafta boyunca çocuklara "Peter Pan ve Wendy"yi anlattık. En heyecanlı bölümlerini birlikte okuduk. Çocuklar iyiden iyiye konunun içine girdiler. Karakterleri tanıdılar. Hele de kitabın sonunda pijama partisi vereceğimizi öğrenince iyice heyecanlandılar.
Partiden iki gün önce bir çekiliş yaptık. "Madem parti organizasyonu Peter Pan'la başladı, o halde partide Peter Pan da olmalı" deyip önce Peter Pan'ımızı belirledik. Bu görevi Eren Deniz üstlendi. Ardından Kaptan Kanca için çekiliş yaptık. O da Poyraz Vilho oldu. Son olarak da Tinker Bell için kura çektik. Peri rolünü de Rüzgar üstlendi. Diğerleri mi? İsteyenler hayvan kostümleri giyip yitik çocuklardan biri oldular, isteyenler de pijama ya da geceliklerini giyip Peter Pan'ın macerasına katıldılar.

Okul sonrası bütün öğrenciler evlerine gittiklerinde yemekhaneye çıkıp sıcacık çorbamızı içtik. Karnımızı bir güzel doyurduktan sonra da üst kattaki oyun salonumuza geçip Peter Pan'ın macerasının sonunu dinledik.

 
DSCF2810 DSCF2797
 
 
Planladığımız gibi Peter Pan, Kaptan Kanca ve Tinker Bell de bizimle beraberdiler ve partimizi renklendirdiler.

DSCF2780
 

 
Hikayemiz sona erdiğinde partinin hareketli kısmı başladı. Çocuklar doya doya ve hiç durmamacasına dans ettiler. Arada verdikleri birkaç su molası dışında enerjilerinden hiçbir şey kaybetmeden partinin sonuna kadar oyunlar oynadılar, hopladılar, zıpladılar.



Bu, bizim ilk pijama partimizdi ve çok eğlenceliydi. Hava karardıktan ve tüm öğrenciler evlerine gittikten sonra okulun kendilerine kalmış olması fikri çocukların çok hoşuna gitti. Keyifleri ve heyecanları parti boyunca yüzlerinden okundu. Bizler de o kadar çok eğlendik ki bir sonraki partinin zamanını ve hatta kahramanını belirledik bile.

Kim mi?

Sürpriz! :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder