10 Şubat 2013 Pazar

Takla Atan Babalar, Amuda Kalkan Anneler


Geçtiğimiz haftayı bazı velilerimiz normalden biraz daha yorgun bitirmiş olabilirler. Çünkü haftanın son gününde onları okulumuza davet ettik. Zülkar Hoca eşliğinde jimnastik dersine katıldılar. Çocuklarıyla birlikte koştular, çalıştılar, ter döktüler. Epeyce enerji harcadıktan sonra işlerinin başına dönmek belki biraz yorucu olmuştur. Öte yandan dersin keyifli atmosferinin bu yorgunluğu biraz da olsa hafifletmiş olacağına inanıyoruz.

Her yılki gibi bu yıl da velilerimizin jimnastik dersimize katılımı yüksekti. Seyahat veya hastalık sebebiyle okula gelemeyen öğrencilerimiz dışında hemen hemen tüm çocukların anne ya da babaları cuma sabahı Küçük Ağaç'a geldi. Zülkar Hoca'nın davetiyle çocuklarının yanlarında yerlerini aldılar ve ders bütün hızıyla başladı.


Öğrencilerimizin her hafta katıldıkları jimnastik dersine anne ve babalar hemen uyum gösterdiler. Zülkar Hoca'nın tüm zorlamalarına rağmen kısa sürede çocuklarının temposunu yakaladılar. 

DSCF0386


Minder çevresinde gerçekleştirilen ısınma hareketlerine velilerimizin tümü katıldı. Tek ayak üstünde zıpladılar, beşik gibi sallandılar, tavşan, yengeç, ördek ve ayı yürüyüşleri yaptılar.




Minder hareketlerine geçildiğinde de benzer seviyede bir katılım vardı. Hemen hemen tüm anne ve babalar takla atmayı kabul ettiler ve hiç de zorlanmadılar. Sıra amuda geldiğinde bir annemiz minderin üstündeydi. Sonrasında ise dersin devamını çocuklar getirdiler. Takla attılar, amuda kalktılar, köprü kurdular, çember hareketi yaptılar.


DSCF0462

Her yıl bir kere velilerimiz eşliğinde jimnastik dersi yapıyoruz. Amacımız, onlara uygulamalı bir şekilde dersin içeriğini göstermek, çocuklarını ders esnasında gözlemleme olanağını sunmak ve jimnastik öğretmenimizle temas kurmalarını sağlamak. Geçtiğimiz hafta aynı amaçla velilerimiz bizimle birlikteydi. Belki biraz yoruldular fakat aynı zamanda çocuklarıyla birlikte derse katılmanın keyfini yaşadılar. Çocukların mutluluğu ise gerçekten görülmeye değerdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder