17 Aralık 2012 Pazartesi

Nuh'un Gemisi'yle Yolculuk

Her yıl bir kere Nuh'un Gemisi'ne biner yolculuğa çıkarız. Yolculuk öncesi bazen gemimizi kendimiz hazırlarız, bazen de sınıflarımızdaki masaları gemi yaparız. Herkes bir rol seçer kendine ve yolculuk başlar. Geminin yolcuları hayvanlar olunca, çocuklar da en sevdikleri hayvanların yerine geçerler. Onlar gibi sesler çıkarır, onlar gibi hareket ederler. Hep birlikte yol alır, karaya ulaştıklarında gemiden inerler. Böylece gelmiş geçmiş en ilginç gemi bir kere daha yolculuğunu tamamlamış olur.

Bu yılın ilk yolculuğuna Zebralar ve Kelebekler çıktı. Önce büyük bir özenle gemilerini hazırladılar. Rengarenk boyadılar. Hazırlıkları tamamlandığında denize açıldılar. Her biri sevdiği bir hayvanı seçti kendine ve gemiye o hayvanın adımlarıyla çıktı. Yolculuğun sonunda hepsi sağ salim karaya ulaştı.


DSCF6885

Kediler ve Zürafalar da aynı yolculuğa çıktılar. Gemileri oldukça kalabalıktı. Ama kimseyi geride bırakmadılar ve birlikte yol aldılar. Karaya ulaştıklarında önce aslanlar indi, ardından kediler, sonra tavşanlar, köpekler...  Gemiye binen her bir hayvan yolculuğu tamamladı ve karaya çıktı. 


Tahmin edebileceğiniz gibi maceramız bu kadarla sınırlı kalmadı. Nuh'un Gemisi'yle yola çıkınca aşure kaynatmadan gemiden ayrılmak istemedik. Gerekli bütün erzağı toparladık ve geçtik masaların başına. Bazılarımız portakal kabuklarını dilimledi, bazılarımız narları ayıkladı.





Kayısılar doğrandı, erzaklar bir araya getirildi. Yemişlerin tadına bakıldı. Ardından hepsi kazana katıldı. 



Aşuremiz de kaynayınca Nuh'un Gemisi'nin yolculuğu tamamlanmış oldu. Fakat biz içerisinde hayvanlar olan bu hikayenin etkisinden o kadar da çabuk sıyrılamadık. Ertesi haftayı "Hayvanlar" temasına ayırdık. Hatta bir de misafir ağırladık okulumuzda. Kelebekler sınfından Demir Seydan'ın kuşu Limon bir hafta boyunca bizimle kaldı. 



Böylece yolculuğumuz sona erdi. Umuyoruz ki bu güzel yolculuğun ürünü olan aşuremiz hoşunuza gitmiştir. Biz artık yeni maceralar yaratabileceğimiz farklı konulara geçiyoruz. Kim bilir, belki o maceralardan da başka sürprizlerimiz olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder