12 Aralık 2012 Çarşamba

"Anne, bugün derste ne yapıyoruz?"

Geçen ay velilerimize aile katılım formları göndererek ilgileri ya da beğenileri doğrultusunda sınıf içerisinde gerçekleştirebilecekleri bir etkinlik planlamalarını rica ettik. Bu, her yıl yaptığımız ve çok önem verdiğimiz bir etkinlik. Bu sayede ailelerin yarım saatliğine de olsa çocuklarını gözlemleme imkanını yakalamalarını, çocukların da okulda aile bireyleriyle vakit geçirmenin keyfini yaşamalarını sağlamaya çalışıyoruz.

Bu yılın ilk katılımını Zürafalar sınıfından Rüzgar İşçen'in annesi Zeynep Hanım gerçekleştirdi. Zeynep Hanım kendi uzmanlık alanı doğrultusunda bir etkinlik planlayarak çocuklarla birlikte brownie hazırladı. 


Zürafalar ve Kediler'in birlikte katıldıkları bu mutfak etkinliğinde tüm malzemeleri çocuklar bir araya getirerek karıştırdılar.


Süt, un, şeker ve yağ birbirine karışıp yumurtalar bu bulamacın içerisinde kayboldukça çocuklar daha bir keyifle sarıldılar çırpıcılara ve kepçelere. Sonunda karıştırma işi bitti ve hazırlanan harç Zeynep Hanım'ın kalıplarına döküldü.


İşin geriye kalan pişirme kısmını ise aşçımız bizim için gerçekleştirdi. 

İkinci aile katılımında ise misafirimiz Zebralar sınıfından Alaz Neyişçi'nin annesi Şafak Hanım'dı . Çocuklar kendisiyle sanat atölyesinde buluştular. Şafak Hanım onlar için renkli hamurlar getirmişti.


Önce hamurlar açıldı ve kalıplarla şekil verildi. 



Ardından sıra süslemeye geldi. Çocuklar şekillendirdikleri hamurlarını rengarenk boncuklarla bir güzel süslediler.



Arkalarına birer de mıknatıs ilave ettiklerinde ortaya birbirinden güzel magnetler çıktı.

Brownie'ler afiyetle yendi, magnetler evlere gönderilerek buzdolapları üzerindeki yerlerini aldı. Zeynep Hanım ve Şafak Hanım'a planladıkları keyifli etkinlikler için çok teşekkür ediyoruz. Sonraki etkinlikler için ziyaretimize gelecek anne ve babaları sabırsızlıkla bekliyoruz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder