2 Mayıs 2012 Çarşamba

Gündem Yoğun Olunca...


Nisan ayı çok yoğun geçti. Seminer, ekolojik pazar, 23 Nisan kutlaması, tiyatro, sunumlar... Gündem bu kadar yoğun olunca çocukların etkinliklerine değinmek bir türlü mümkün olmadı. Oysa ki çok keyifli günler yaşadık Küçük Ağaç'ta.

Örneğin Kelebekler pipetleri kullanarak çok güzel eserler ortaya çıkardılar. Bir gün kolyeler yapıp boyunlarına taktılar. Başka bir gün pipet adamlar tasarladılar.



Zürafalar mucitliğe soyundu. Önce birer fikir attı hepsi ortaya. Ardından bu fikirlerini kağıda döktüler. Tasarımlarını yaptılar. Son olarak da malzemelerinin başına geçip ürettiler. Birbirinden ilginç fikirleri birer icada dönüştü.


Sanat atölyesinde konu "geri dönüşüm"dü. Çocuklar önce geri dönüşüm hakkında bilgi aldılar. Sembollerini tanıdılar. Ardından eski gazeteleri kullanarak çalışmalarına başladılar.


İlerleyen günlerde rengarenk çiçekler tanındı, farklı ülkeler gezildi. Ve son olarak Küçük Ağaç'a adını veren kitabın kahramanlarıyla tanışıldı. Nisan ayının son haftasında Zürafalar ve Kediler Kızılderili oldular. Kendilerine tüylü bantlar hazırlayıp yüzlerini boyadılar. Ortaya yerleştirdikleri temsili ateşin etrafında Kızılderili dansı yaptılar, onlar gibi bağırdılar.



Nisan ayında mutfak etkinlikleri de devam etti. Limonatalar, havuçlu kekler, kurabiyeler derken ayın son etkinliğini Zebralar gerçekleştirdi. Lezzetli bir salata hazırladılar hep birlikte.


Küçük Ağaç kütüphanesine Nisan ayında da kitaplar geldi. Zürafalar sınıfından Sarp kendi kitaplarından bazılarını kütüphanemize bağışladı. Zebralar sınfından Ege ise yeni kitaplar hediye etti. 



Nisan ayının sonlarına doğru iki de doğum günü kutladık. Bunlardan ilki Kelebekler sınıfından Defne Şekercioğlu'nun doğum günüydü. Diğeri ise Kediler sınıfından Rafael Can Kızılırmak'ındı. Her ikisi de yeni yaşlarına yanlarında okul arkadaşlarıyla girdiler.



Böylece nisan ayını geride bıraktık. Belki gündemimiz biraz yoğundu ama çok özel etkinlikler gerçekleştirdik hep birlikte. Nisan ayından bize kalan, önemli ve değerli bilgi paylaşımları ve keyifli sohbetler oldu. Umuyoruz ki tüm bu organizasyonların olumlu dönüşlerini ilerleyen günlerde hep birlikte görürüz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder