19 Nisan 2012 Perşembe

Yeniden Kayıp Eşya Bürosu

Tiyatro Bereze ile tanışalı bir buçuk yıl oluyor. İlk olarak Kasım 2010'da geldiler Küçük Ağaç'a. Kayıp Eşya Bürosu'nun karakterleriyle ilk defa o zaman tanıştık. Çok hoş bir tanışmaydı. İzlerini bırakarak ayrıldılar okulumuzdan. Takip eden haftalarda çocuklar sık sık Kayıp Eşya Bürosu'ndan esinlenerek kurdular oyunlarını. 




Böyle güzel izler bırakan bir ekiple tanışınca bu yıl da misafirimiz olsunlar istedik. Aralık ayında bu senenin ilk oyununu yine onlardan izledik. "Çok Soğuk"u sergilediler okulumuzda. Ve bu hafta da yeniden Kayıp Eşya Bürosu'nda buluştuk onlarla. İlkini aratmayan bir buluşma oldu. Çocuklar daha ilk dakikadan hikayenin içerisine giriverdiler ve gözlerini kırpmadan izlediler tüm oyunu. 




Sevim Ak'ın aynı adlı hikayesinden oyunlaştırılmış bir obje tiyatrosu çalışması Kayıp Eşya Bürosu. Takside unutulan bir sardunya çiçeğinin kayıp eşya bürosuna getirilişinden sonra başından geçenleri anlatıyor. Sahibini özleyen ve pencere çok yüksekte olduğu için güneş ışığına ulaşamamanın telaşını yaşayan sardunya, getirildiği yerde telefon, çanta, tiyatro kostümü, şemsiye, maydonoz gibi pek çok farklı eşyayla tanışıyor. Onların hikaylerini dinliyor ve yavaş yavaş onlarla arkadaş oluyor.




Kayıp Eşya Bürosu'nda hikaye, nesnelerin oynatılması yoluyla anlatılıyor ve bu yapısıyla, çocukların gerçek objeler kullanarak kurdukları oyunlara çok benziyor. Konuşan bir bavul, dans eden bir çift ayakkabı ya da ağlayan bir çiçek onların oyunlarında rahatlıkla görebileceğimiz nesneler. Dolayısıyla onlar daha farklı bir gözle, daha geniş bir algıyla takip ediyorlar Kayıp Eşya Bürosu'nu.





Tiyatro Bereze'nin üç oyuncusu, obje tiyatrosunun çok hoş ve başarılı bir örneğini sergiliyorlar. Birbirinden farklı eşyalara hayat veriyor, onları konuşturuyorlar. O kadar ki büyük, küçük herkes son dakikasına kadar keyifle izliyor oyunu. Ve biz de bir kere daha yineliyoruz, Tiyatro Bereze'nin oyunlarını mutlaka takip edin.

www.tiyatrobereze.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder