19 Mart 2012 Pazartesi

Taktık Takıştırdık

Aslında bu, bizim sene içerisinde düzenlediğimiz partilerimizden birinin teması; Tak Takıştır. Hatırlarsınız, her çocuk evinden getirdiği takılarla katılır partiye. En renkli partilerimizden de biridir. Bu hafta partisini yapmadıysak da zebralar ve kelebeklerle konumuz gereği bol bol taktık takıştırdık. 




Kullandığımız takılara örnek olabilecek ne varsa bulduk, döktük ortaya. Kolyeler, bilezikler, taçlar, küpeler, kravatlar, kemerler, papyonlar, şapkalar... Hepsi ortalara serildi. 




Nasıl kullanıldıkları hakkında sohbet ettik. Taktık, denedik. Oyunlarımızda kullandık. Evet, belki jimnastik dersine onlarla çıkamadık ama "Takılarıyla jimnastik yapmadılar," da dedirtmedik.




Ardından en zevkli kısım başladı, kendi takılarımızı hazırlamak. Kızlar saç bantları yaptılar kendilerine. Erkeklerse papyon ve bileklik.



 

Biz sonuçtan memnun kaldık. Herkesin takısı kendisine çok yakıştı. Hele de onları takıp oyun oynamak çok eğlenceliydi.  


Zürafalar ve kediler ise kılıktan kılığa bürünüp hayvanlar aleminde dolaştılar. Kuş oldular mesela. 

 

Kediler ve Fareler oyununda rol aldılar. Kediler uykuya daldığında fareler peynirlerin peşine düştü. Ardından roller değişti. Oyun bittiğinde ortada zürafa falan kalmadı ve sınıfı kediler doldurdu. 




İsimlerini zürafalara kaptırma tehlikesiyle karşı karşıya kalan kedilerse özel bir proje üzerinde çalışıyorlardı. İçinde kedilerin yer aldığı bir proje... 

 

Aslında bu projede tüm öğrencilerimiz yer aldılar. Sanat öğretmenimiz Niyazi Selçuk'la birlikte gerçekleştirdikleri bu proje hakkında ilerleyen günlerde sizlere bilgi vereceğiz. Şimdilik sadece bunun bir sorumluluk projesi olduğunu belirtmekle yetinelim.  

Geçtiğimiz hafta iki de doğum günü kutlamamız vardı. Haftaya partiyle başladık ve yine partiyle bitirdik. Pazartesi günü Kelebekler sınıfından Defne Aydınoğlu'nun yaşını kutladık, cuma günüyse Zürafalar sınıfından Selim Güzeliş'in. Her ikisine de nice mutlu yaşlar diliyoruz.


           

Artık yavaş yavaş baharın gelişi hissedilmeye başladı. Havalar ısınıyor, güneş kendini daha sık gösteriyor. Çocuklar bahçede keyifle, yüzlerinde kocaman gülücüklerle oynuyorlar. Biz de önümüzdeki haftayı bahara ve baharı karşılamaya ayırıyoruz. 


Önümüzdeki haftayı özel kılan sadece baharı karşılıyor olmamız değil. Çok özel bir organizasyonumuz var cuma günü. Drama öğrencilerimiz aylardır üzerinde çalıştıkları, kendilerinin yazıp sahneye koydukları Doğum Günü Dileği ve Yağmur isimli oyunlarını sergileyecekler. Ve bu oyunu bizlerle izlemek üzere drama öğretmenimiz Duygu Seda Tomru'nun da hocası olan Ayla Algan okulumuza gelecek. Yerimiz kısıtlı olduğundan bu sene de geçen seneki gibi sadece drama öğrencilerimizin ailelerini ağırlayabileceğiz. Fakat cuma günüyle ilgili izlenimlerimiz ve çekeceğimiz fotoğraflar yine burada olacak.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder