28 Şubat 2012 Salı

Eski Şeyler Okulu ve Koleksiyonlar

Her eğitim yılı başında velilerimize bir form göndeririz. Bu formda Aile Katılımı adı altında çocuklarının sınıfında bir etkinlik yapmayı isteyip istemediklerini sorarız. İsterlerse ne gibi etkinlikler yapabileceklerini verdiğimiz listeden işaretlemelerini ya da listedekilerden farklı bir etkinlik planlıyorlarsa bununla ilgili bizi bilgilendirmelerini isteriz. Listemizde sanat etkinlikleri, mutfak etkinlikleri, hikaye okuma, koleksiyonlarını çocuklara gösterme gibi alternatifler yer alır.

Geçtiğimiz hafta Kediler sınıfından Arat Kosova'nın annesi Seçil Hanım, bu etkinliklerden iki tanesini birbiriyle bağlantılı olarak gerçekleştirdi. İki etkinlik arasında gayet başarılı bir geçiş yapan Seçil Hanım'ın aile katılımı, Kediler adına çok keyifliydi.


Seçil Hanım önce Eski Şeyler Okulu isimli bir kitap okudu çocuklara. Kitabın kahramanı Anti adında bir çocuktu. Anti koleksiyon yapmaya heveslenmişti ve bunu başarabilmek için komşusu Jonny'nin Eski Şeyler Okulu'na yazılıyordu.



Koleksiyonerlikle ilgili bu keyifli hikayenin ardından Seçil Hanım iki ayrı koleksiyonunu gösterdi çocuklara. Bunlardan ilkinde kurşun kalemler vardı.


İkinci koleksiyon ise pul koleksiyonuydu. Seçil Hanım çocuklara pullarla ve pul koleksiyonuyla ilgili bilgi verdi. Ardından birlikte koleksiyonu incelediler.



Böylece çocuklar keyifli bir hikaye dinleme, koleksiyonerlikle ilgili bilgi alma ve iki farklı koleksiyonu inceleme fırsatını yakalamış oldular. Seçil Hanım ve Arat, etkinliğin sonunda Eski Şeyler Okulu kitabını da okulumuz kütüphanesine armağan ederek kütüphanemize katkıda bulunmuş oldular.

Oldukça farklı ve keyifli aile katılımlarının gerçekleştirildiği bu eğitim döneminde ilk koleksiyon paylaşımını Seçil Hanım ve Arat gerçekleştirdi. Ve büyük ihtimalle bu paylaşımları Kedilerden birkaçında koleksiyonerliğe karşı bir ilgi uyandırdı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder