13 Ocak 2012 Cuma

Meslekler

Zürafalar sınıfı öğrencileri "Meslekler" konusu kapsamında ikinci sunumlarını gerçekleştirdiler bugün. Herbiri hafta başında seçtikleri birbirinden farklı meslekleri getirdikleri kostüm, malzeme ya da resimler eşliğinde tanıttılar. Çocuklar, edindikleri bilgileri kendi yorumlarıyla renklendirince ortaya çok keyifli bir sunum çıktı. Kediler sınıfının izleyici olarak katıldığı sunumdan bazı ufak notları sizlerle paylaşmak istedik.

Deniz, bir kostüm giyerek dansçılık mesleğini tanıttı. Ondan dansın müzik eşliğinde, özel kostümler ve ayakkabılarla yapıldığını öğrendik.


Meslek olarak ahşap oyuncakçılığını seçen Sarp, bu oyuncaklarla nasıl oyunlar yaratabileceğimizi anlattı ve ekran başında oynanan oyunların çocukların yaratıcılığını yokettiğini söyledi.


Bareti ve gözlüğüyle sunumunu gerçekleştiren Poyraz'dan inşaat mühendislerinin binalar, köprüler, barajlar ve özellikle de kuleler yaptıklarını öğrendik.


Ada, balerinlerle ilgili bir kitap getirmişti. Kitaptaki resimler eşliğinde bale pozisyonlarını, bale kostümlerini ve balerinlerin gösterilerine nasıl hazırlandıklarını anlattı.


Meslek olarak öğretmenliği seçen Ayşe Verda sunumunun sonunda "Bütün öğretmenler çiçektir," diyerek kendisini izlemekte olan tüm öğretmenlerinin yüzünü güldürdü.


Egehan polisliği seçmişti. Belinde telsizi ve elinde pek çok resimle sunumuna başlayan Egehan'dan polislerin bizi hırsızlardan koruduğunu ve ceza kestiğini öğrendik.


Selim kameraman olmuştu. Kameramanlar bizim resimlerimizi ya da filmlerimizi çektiğinde televizyona çıkabileceğimizi ve annelerimizin bizi televizyonda görünce çok mutlu olacağını anlattı.


Doktor önlüğü ve aletleri eşliğinde sunumunu gerçekleştiren Ayşenaz ,bize pek çok farklı alanda çalışan doktorlar olduğunu söyledi. Kulağa, buruna, boğaza, gözlere, ciltlere, karaciğere, kırık ve çıkıklara farklı farklı doktorların baktığını anlattı.


Zeynep Su moda tasarımcılığını tanıttı. Getirdiği resimlerin de yardımıyla moda tasarımcılarının nasıl çalıştığını anlattı.


Akın'dan araba tamirciliğini dinledik. Resimler eşliğinde yaptığı sunumda araba tamircilerinin ne yaptığını birkaç cümleyle ve başarıyla özetledi. "Araba bozuk. Tamirci aranır. Tamirci arızayı belirler. İngiliz anahtarı, tornavida ve çekiç kullanır. Arabayı tamir eder. Araba eskisi gibi yepyeni olur."


Son olarak Arya'dan hemşirelerin görevlerini öğrendik. Artık onların doktorlarla beraber çalıştıklarını, kan aldıklarını, hastaların ateşlerine baktıklarını ve tansiyon ölçtüklerini biliyoruz.


Bugün Zürafalar sınıfı öğrencilerinden on farklı meslek hakkında bilgi aldık. Herbiri ilgilerini çeken meslekler seçmiş, aileleri ile sunumlarına hazırlanmış, resimler, kitaplar, kostümler ve mesleklerinde kullanılan muhtelif araçlarla gelmişlerdi. Evde yaptıkları çalışmalardan kendilerini en çok etkileyen kısımları kendi yorumlarını da katarak bizlerle paylaştılar. Bu güzel sunum için hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder