23 Mart 2011 Çarşamba

Behiç Ak ve Uyurgezer Fil

Dün Küçük Ağaç'ta çok özel bir gündü. Uyurgezer Fil etrafında gelişen, ayın sanatçısını da içine alan, biraz resim, biraz edebiyat, bolca da dramanın yer aldığı, çok keyifli, dolu dolu bir gün yaşadık. En güzeli Uyurgezer Fil'den başlamak olacak.

Okulumuzda drama branşını seçen öğrencilerimiz aylardır büyük bir keyifle bir araya geliyor, canlandırmalar yapıyor, oyunlar oynuyorlar. Enerjilerinin ve keyiflerinin boyutunu burada anlatmak pek kolay değil. Sesleri, kahkahaları okulda çınlıyor adeta.

Her pazartesi sabahı drama derslerine böyle mutlulukla, keyifle katılan öğrencilerimiz son haftalarını bir sunum hazırlamakla geçirdiler. Behiç Ak'ın Uyurgezer Fil hikayesini oyunlaştırmaya karar verdiler. Rolleri belirleyip aralarında paylaştılar. Ardından repliklerini yazdılar. Provalar başladı. Belirledikleri metin çerçevesinde, üstlendikleri rolleri en doğal hallerinde, doğaçlamaya da yer vererek ve yaratıcılıklarını kullanarak yorumladılar. Aileleri, arkadaşları ve öğretmenleri için güzel bir oyun hazırladılar.



İşte dün bu oyunu seyretmek için çok amaçlı salondaydık hepimiz. Bir de misafirimiz vardı aramızda. Uyurgezer Fil hikayesinin yazarı, mart ayının sanatçısı Behiç Ak, drama öğretmenimiz Duygu Seda Tomru aracılığıyla ilettiğimiz davetimizi kırmayarak oyunu seyretmek ve çocuklarla bir söyleşi yapmak üzere okulumuza geldi. Önce birlikte Uyurgezer Fil'i seyrettik. Öğrencilerimiz gerçekten de çok emek vermiş, keyifli, eğlenceli bir oyun hazırlamışlardı. Oyunun ardından çocuklarımız Behiç Ak'a hediyelerini verdiler. Ona bir sürpriz hazırlamışlar ve kendisini resmetmişlerdi. Oldukça yaratıcı çalışmalar çıkmıştı ortaya. Örneğin pek çoğu yazarın hikayelerinde ve çizimlerinde yer verdiği kedileri onun yanı başına yerleştirivermişti. Ve hiçbiri Behiç Ak'ın gözlüğünü gözlerine takmayı unutmamıştı.





Öğrencilerimiz, Behiç Ak'a hazırladıkları soruları yönlendirdiler, onunla sohbet ettiler. Genelde merak edilen konular, nasıl karikatür çizdiği, kitaplarını nasıl yazdığı ve kedileri neden bu kadar çok sevdiği üzerineydi. Son olarak da evlerinden getirdikleri, yazara ait kitaplarını imzalattılar.  



Uyurgezer Fil'le başlayan bu organizasyon bizler için çok önemliydi. Öğrencilerimiz haftalardır kitaplarını okudukları, karikatürlerini gördükleri ve hayranı oldukları Behiç Ak'ı bizzat tanımış, onunla sohbet etmiş ve belki de ilk defa bir kitaplarını imzalatmış oldular. Bu tarz buluşmalara, "ayın sanatçısı" projemizde büyük önem veriyoruz. Ayın sanatçılarını belirlerken m
ümkün olduğunca günümüzün sanatçılarına da yer vermeye çalışıyoruz. Çocuklarımızın  yaşayan büyük sanatçıları tanımalarını, klasiklerin yanı sıra güncel eserlere de aşinalık kazanmalarını, hatta mümkün olduğunda onlarla bir araya gelmelerini amaçlanıyoruz.

Uyurgezer Fil'de emek veren tüm öğrencilerimiz oyun sonunda aldıkları alkışları sonuna kadar hakettiler. Bize böyle keyifli bir gün yaşattıları için onlara ve drama öğretmenimiz Duygu Hanım'a, bizi kırmayarak okulumuza kadar gelen Behiç Ak'a bir kere daha teşekkürler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder