17 Ocak 2011 Pazartesi

Küçük Ağaç'ta Aşure Zamanı

Geçen hafta "Nuh'un Gemisi" projesi üzerinden "hayvanlar" temasını işledik. "Nuh'un Gemisi"nin hikayesini çocuklarımıza anlattık. Birlikte resimlerini çizdik. Doğa Bilimleri Müzesi'ne giderek orada sergilenen tahnit edilmiş hayvanları inceledik. Ve sıra geldi hikayenin sonuna...

Nuh'un Gemisi Cudi Dağı'na ulaştığında kimilerine göre bu kurtuluşu kutlamak için, kimilerine göre de elde kalan son erzaktan yolcuları doyuracak bir yemek hazırlamak için 40 tür malzemenin bir araya getirilmesiyle "aşure" hazırlanmıştı. Biz de çocuklarımızla hikayemizi tatlı bir şekilde sonlandırmak ve aşure ayı bitmeden bu enfes tatlıyı hazırlamak için mutfağımızda bir araya geldik.

Çocuklarımızın herbiri evlerinden ayrı ayrı malzemeler getirdi. Bunların bir kısmı bir gün önceden haşlanarak hazır edildi. Sonradan içine katılacak kuru kayısılar, kuru incirler ve portakal kabukları çocukların dilimlemeleri için, fındık, ceviz ve kuru üzümler de tadlarına bakmaları için masalarında hazır edildi. Büyük bir keyifle yemişlerden atıştırdılar, kuru meyveleri dilimlediler, ellerinin tadını aşureye geçirdiler. Nuh'un Gemisi hikayesini birlikte tatlımızı yiyerek sonlandırdık. Aşuremiz gerçekten leziz oldu. İçimize sinerek sizlere de birer kase gönderdik. Umarız hoşunuza gitmiştir. Afiyet olsun!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder