14 Şubat 2013 Perşembe

İstasyon Ziyaretçileri


Tren istasyonuyla aynı sokakta bulunan bir okula gidiyor olmak o okulun öğrencileri için şanstır aslında. Konu trenler olduğunda kısacık bir yürüyüşle kendilerini kocaman bir gözlem alanında buluverirler. Görmeleri, tanımaları, incelemeleri gereken her şey zaten oradadır. Zebralar ve Kelebekler dün bu kısa yürüyüşü gerçekleştirdiler ve istasyon binasını, trenleri ve rayları görmek üzere Kızıltoprak Tren İstasyonu'na gittiler.


Önce tren yolunun altından geçen alt geçidi gördüler ve yayaların gitmek istedikleri istikamete bu yolla ulaştıklarını öğrendiler. Ardından istasyon binasına ulaştılar. Kısa bir süre binayı gözlemledikten sonra da peron tarafına geçtiler.


Şansımıza hemen bir tren geldi. Bazı yolcular indi, istasyonda bekleyenler bindi. Çocuklar el sallayarak treni uğurladılar. Tren gidince önlerinde boylu boyunca uzanan rayları incelediler. İstasyonda bulunan güvenlik görevlisinden peronda bulunan sarı çizginin ne işe yaradığını ve tren yolculukları sırasında güvenlikleri için uymaları gereken bazı kuralları öğrendiler.


Zebraların ardından Kelebekler istasyonu ziyaret ettiler. Onlar da bir önceki grupla gelen arkadaşları gibi ilk olarak alt geçit hakkında bilgi aldılar.


İstasyon binasını, peronu ve rayları incelediler. Gelen trenleri karşıladılar. Yolcuların iniş ve binişlerini gördüler, gidenleri uğurladılar.



Zebralar ve Kelebekler istasyona yaptıkları bu kısa ziyaretle trenler temasını pekiştirmiş oldular. Bu, onlar için çevrelerini tanımalarını sağlayan keyifli bir keşif gezisiydi aslında. Onlar da artık büyük gruptaki arkadaşları gibi okulun dışına çıkmaya başladılar. Daha gezip görecekleri, gözlem yapacakları pek çok yer var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder